JABBEKE – Frédérique en Patrick Jonckheere, zaakvoerders namens B.O.S. uit Jabbeke, pakken in hun eigen gemeente uit met een mooi initiatief pro ondernemerschap: de aanleg van een nieuwe bedrijvenzone op de oude terreinen van Transport Jonckheere. In principe in 2020 moet de nieuwe en ideaal gelegen (op 500 meter van de autosnelweg) site in gebruik worden genomen.  

“Transport Jonckheere was het bedrijf dat mijn ouders uitbaten tot in 2010”, aldus Frédérique Jonckheere. “Van 2010 tot nu waren de bestaande gebouwen opgesplitst en werden zo verhuurd. Omdat de gebouwen ouder werden en wij klaar wilden zijn voor de toekomst, was het tijd om actie te ondernemen en een nieuw verhaal te schrijven. Als jonge ondernemer weet ik maar al te goed hoe moeilijk het is een goede locatie te vinden om uw zaak uit te bouwen. Rond Jabbeke is de ruimte om te ondernemen eerder beperkt. Zo is het idee gegroeid om er iets aan te doen.”

De familie Jonckheere mikt op een opdeling van de grond, zodat er diverse KMO-units kunnen gebouwd worden waar elkeen zijn of haar ding kan doen. “Mijn droom is dan ook een broedplaats te creëren waar groeiers nieuwe stappen kunnen ondernemen, elkaar optrekken en vooruit stuwen”, aldus Frédérique Jonckheere. “De kwaliteit van de gebouwen is voor mij  cruciaal. Wij bouwen met industriebouw Van de Walle uit Aalter. Dat bedrijf heeft door zijn ruime ervaring gekoppeld aan vakmanschap ons vertrouwen gewonnen.”

Vanaf de start van het project heeft KMO vastgoed de bouwheer ondersteund op administratief en juridisch vlak om alles verkoopklaar te krijgen binnen een redelijke termijn. "Dankzij onze ervaring met dergelijke projecten konden wij de bouwheer adviseren waar nodig en belangrijke input geven naar verkoop toe." Aldus Arne Barrezeele. "Gezien de grote vraag naar dergelijke bedrijfsunits in regio Jabbeke en groot Brugge verloopt de verkoop ook goed. Sinds de lancering werden er op één maand tijd reeds vijf van de elf units verkocht, wij verwachten dat de lopende interesses verder resulteren in nieuwe verkopen."

Bron: Made in West-Vlaanderen (07/08/2019).
 
UPDATE: VOLLEDIG UITVERKOCHT - Lees hier het artikel over de succesvolle samenwerking!