Frédérique en Patrick Jonckheere, zaakvoerders van B.O.S., vormden de oude terreinen van Transport Jonckheere in Jabbeke om tot twee gloednieuwe bedrijfsverzamelgebouwen met een totaal van 11 KMO-units. Met de professionele begeleiding van KMO Vastgoed vonden de units in een mum van tijd allemaal een geschikte bewoner.

Transport Jonckheere was het bedrijf dat mijn ouders uitbaten tot in 2010”, vertelt Frédérique Jonckheere. Van 2010 tot nu waren de bestaande gebouwen opgesplitst en werden zo verhuurd. Omdat de gebouwen ouder werden en wij klaar wilden zijn voor de toekomst, was het tijd om actie te ondernemen en een nieuw verhaal te schrijven. Als jonge ondernemer weet ik maar al te goed hoe moeilijk het is een goede locatie te vinden om uw zaak uit te bouwen. Rond Jabbeke is de ruimte om te ondernemen eerder beperkt. Zo is het idee gegroeid om er iets aan te doen.”

Professionele vastgoedpartner

Het verhaal begon in januari 2018. In oktober 2020 werden de units uiteindelijk opgeleverd. Voor de zoektocht naar geschikte kopers, ging de familie Jonckheere in zee met KMO Vastgoed. “We hadden vanaf het eerste moment een goede klik met Arne. Hij heeft alles heel professioneel aangepakt”, aldus Frédérique. “Inmiddels heb ik ook al een ander project via Arne te koop gesteld en ook voor toekomstige projecten zal ik niet twijfelen om opnieuw bij KMO Vastgoed aan te kloppen.”

Meedenken met de klant

De grootste troef van KMO Vastgoed is volgens Frédérique het feit dat ze met je meedenken. “Voor mij was dit het eerste project van deze grootorde. Ik heb enorm veel aan Arne gehad omdat hij niet zomaar klakkeloos verkocht wat wij aanboden, maar echt intens meegeholpen heeft aan bijvoorbeeld de compromis, de planning,… Hij zit er dagelijks in heeft hier dus veel verstand van. Deze knowhow kwam uitstekend van pas.”

Locatie is troef

De nieuwe bedrijvenzone ligt op 500 meter van de autosnelweg, aan de ingang van een groot industriepark. Bovendien is Jabbeke centraal geleken aan de kust. “Met dit soort bedrijfsvastgoed is locatie echt alles. Daarnaast is ook de grootte belangrijk. Al onze units zijn ongeveer 300 vierkante meter, wat ideaal is voor elk bedrijf. Deze twee troeven, samen met de vakkundigheid van Arne, zorgden ervoor dat alle 11 units op slechts 7 maanden verkocht waren.”

Een aantal bedrijven in de bouwsector en beveiligingsbedrijf ACS namen er hun intrek. De site trok ook de aandacht van enkele investeerders die hun units verhuren.

Toekomstige projecten

B.O.S. Jonckheere is zeker en vast op zoek naar nieuwe projecten. “Op dit moment zijn we vooral actief in residentieel vastgoed, appartementen en renovaties, maar als de gelegenheid zich voordoet om terug rond KMO-projecten te werken, zullen we die kans zeker grijpen. En uiteraard gaan we dan opnieuw met Arne en KMO Vastgoed in zee.