KMO Vastgoed moest het ditmaal niet ver gaan zoeken. De eigenaar van de grond naast hun gloednieuwe kantoor aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem schakelde hen in voor de verkoop van deze toplocatie. Wij spraken met koper Tom Goeminne van G-Estate.

“We kenden KMO Vastgoed nog niet aangezien ze een jonge onderneming zijn, maar een collega zag het bericht online verschijnen. We hebben eigenlijk meteen een afspraak gemaakt voor meer info en overleg”, vertelt Tom Goeminne. “Deze besprekingen zijn telkens zeer aangenaam verlopen. Alle info werd vlot met ons gedeeld en afspraken werden altijd correct nageleefd.”

Jong, maar professioneel

Ondanks de jonge leeftijd van Arne Barrezeele heeft hij een zeer professionele indruk op Tom nagelaten: “Ik heb andere ervaringen met makelaars die niet altijd op een correctie manier handelden. Arne, daarentegen, is een man van zijn woord en doet heel degelijk zaken.”

Investering op lange termijn

G-Estate, zelf actief in vastgoed en projectontwikkeling, heeft zijn kantoor in Merelbeke. Het bedrijf ziet de projectgrond als een investering op lange termijn. “De Kortrijksesteenweg heeft de laatste jaren een enorme ‘boost’ gekend en is in waarde gestegen. Van zodra de kans zich voordeed, wilden we er dan ook graag een plekje bemachtigen. Concrete plannen met de grond zijn er nog niet, maar zeker is dat er ooit een gemengd project komt met een commerciële ruimte of kantoor op het gelijkvloers en woonmogelijkheden erboven. Wie weet nemen we er met G-Estate zelf ooit onze intrek.”

Meerwaarde

Volgens Tom Goeminne was de bemiddeling van KMO Vastgoed alvast een meerwaarde voor beide partijen. “Zij brengen koper en verkoper op een vlotte en aangename manier bij elkaar. Hierdoor is de projectgrond op zeer korte termijn verkocht. Ik zou hen dus zeker en vast aanraden aan collega’s.”