GENT/SINT-MARTENS-LATEM – Arne Barrezeele (27) is al jaren actief in de residentiële vastgoedsector en medewerker bij het Gentse OC Vastgoed. Samen met zaakvoerder Olivier Coppoy, besloot hij om een sidekick van het bekende vastgoedbedrijf op te richten dat zich specialiseert in bedrijfsvastgoed. Met het gloednieuwe KMO Vastgoed willen ze een antwoord bieden op de vraag naar een pro-actieve benadering in het bedrijfsvastgoed.

8 maanden geleden begon het hele avontuur. Een nieuwe website werd ontworpen, de hele papiermolen op gang gebracht en het verhaal uitgeschreven om uiteindelijk eind april van start te kunnen gaan. KMO Vastgoed specialiseert zich uitsluitend in commercieel en industrieel vastgoed. Ze treden op als bemiddelaar tussen eigenaar en koper voor bedrijfssites, bedrijfsgebouwen, kantoorruimtes, winkels…

Ervaring in Amerika

Arne Barrezeele heeft op zijn jonge leeftijd reeds een mooie loopbaan in de vastgoedsector achter de rug. Na zijn studies vastgoed en een jaar internationaal bedrijfsmanagement liep hij 4 maanden stage in Amerika, waar hij zijn passie voor de vastgoedwereld definitief ontwikkelde. Vervolgens werkte hij bij Turner in Gent om ten slotte zijn aarding te vinden bij OC Vastgoed.

De kracht van een klein bedrijf

Dit vastgoedbedrijf van Olivier Coppoy, met 11 medewerkers, is reeds 18 jaar actief en boekt een jaarlijkse groei van maar liefst 15%. Vanuit een goede verstandhouding, beslisten Arne en Olivier om KMO Vastgoed uit de grond te stampen.

Arne vertelt: “Met mijn kennis en zijn ervaring, gecombineerd met een enorme gedrevenheid, willen we onze plaats verdienen naast de traditionele kantoren op de industriële vastgoedmarkt. Het feit dat we slechts met 2 personen zijn, zonder een ingewikkelde bedrijfsstructuur, geeft ons een groot voordeel ten opzichte van andere kantoren. We kunnen heel snel schakelen en elk dossier, van A tot Z persoonlijk behandelen. De kracht van 1 persoon is veel groter dan van een log bedrijf.”

Top of mind

“In de toekomst willen we heel graag uitgroeien tot een speler op Vlaams niveau. Het is niet simpel om de markt van het industrieel vastgoed te betreden, want het is een zeer kleine en gesloten markt. De volgende stap is top of mind worden bij de bedrijven wanneer ze op zoek zijn naar een vastgoedmakelaar”, aldus Arne.

Nieuw kantoor

Momenteel wordt er volop gewerkt aan een nieuw kantoor waar zowel OC Vastgoed als KMO Vastgoed hun intrek zullen nemen. Vanaf september moet dit nieuwe hoofdkantoor in Sint-Martens-Latem volledig operationeel zijn.

Arne: “Het is ook de bedoeling om binnen een tweetal jaar enkele extra mensen aan te werven, maar voorlopig willen we vooral de markt verkennen en kijken waar onze groeimarges en potentieel liggen. Voorlopig vinden we kwaliteit belangrijker dan kwantiteit!”

Bron: Made In Oost-Vlaanderen