Sinds 1973 baatten Jules en Jeannine, samen met 6 broers en zussen én hun partners tearoom The Paddock in Torhout uit. Na 45 jaar was het tijd om de zaak samen met de woning, het zadelhuis en een prachtig stuk grond met privaat bos te verkopen (5,8ha). Hoewel verschillende immokantoren hun tanden zetten in dit prachtige pand, is het uiteindelijk KMO Vastgoed die erin slaagde de geschikte koper te vinden. Ervaren chef Olivier zet het restaurant nu met heel veel enthousiasme verder.

“Het eerste contact met Arne Barrezeele van KMO Vastgoed was meteen goed’, vertelt Jules. “Je hebt het, of je hebt het niet, maar met hem voelden we die klik. We stelden vast dat hij zeer strikt werkt en duidelijke afspraken maakte. Klanten konden op privébezoek komen zonder dat we erbij hoefden te zijn en vooral de fotoreportage die KMO Vastgoed maakte van ons domein stak er met kop en schouders bovenuit.”

Combinatie is troef

Hoewel er meteen veel interesse voor het pand was, bleek het niet simpel om een kandidaat te vinden met interesse in horeca die dit financieel ook aankan. Arne Barrezeele: “Een grote troef van KMO Vastgoed is dat we gemengde gebouwen zoals deze, waar je een woning in combinatie met een restaurant hebt, zowel via KMO Vastgoed als OC Vastgoed kunnen aanbieden.” 

Ervaren koper

Uiteindelijk trok het pand de aandacht van restauranthouder Olivier. Met 11 jaar ervaring in de sector en 12 restaurants op zijn naam, bleek hij de ideale kandidaat. “Ik kwam The Paddock tegen via een advertentie op Facebook en was meteen geïntrigeerd door het pand en de prachtige ligging ervan. Uiteindelijk heb ik daarna ook mijn eigen huis via OC Vastgoed, dat instaat voor de verkoop van residentiële gebouwen, succesvol verkocht.”

Een mooie toekomst

Na een kleine opknapbeurt langs de binnenkant is The Paddock inmiddels opnieuw open voor het publiek. “Voorlopig is het nog rustig, maar vanaf april zijn we doorlopend open vanaf de middag en verwachten we dankzij het mooie terras en de speeltuin veel gezinnen met kinderen aan te trekken”, aldus Olivier.

Adres: Groenhovestraat 30, 8820 Torhout