Ken Vervaeke van Vergotuinen was een van de eerste kopers van een KMO-unit in het complex te Wielsbeke. Zelf woonachtig in de streek en al vier jaar actief als zelfstandige in tuinaanleg, was de loods van 192m2 de ideale opslagruimte voor al zijn materiaal. 

Vier jaar geleden startte Ken Vervaeke (37) uit Desselgem als zelfstandige in tuinaanleg. Met inmiddels 1 medewerker in dienst, staat zijn bedrijf Vergotuinen in voor het plaatsen van terrassen, opritten, carport, zwemvijvers, zwembaden, afsluitingen, tuinhuizen, poolhouses en zoveel meer. “Wie zijn tuin wil (her)aanleggen, heeft maar 1 iemand nodig. Ik doe het allemaal.”

Dicht bij huis

“Ik was al enige tijd aan het kijken om iets te huren, maar dat is redelijk duur en op lange termijn is het voordeliger om te kopen”, vertelt Ken. “Via internet kwam ik terecht bij de KMO-units in Wielsbeke. Ik ben zelf van daar afkomstig en woon nu in het aangrenzende Desselgem. Ideaal dus.”

“Ik belde naar KMO Vastgoed voor meer uitleg en werd door Arne Barrezeele meteen uitgenodigd voor een gesprek ter plaatse. Hij legde me het project heel duidelijk uit. Als ik een vraag had, kon hij er meteen op inspelen. Was het iets moeilijker, dan zocht hij het voor me uit.”

Geen papierliefhebber

In november nam Ken zijn intrek in de loods. “Het is echt een droom. De loods heeft elektrische poorten en is ruim genoeg voor zowel mijn materiaal, camionette als aanhangwagen. De plafonds zijn hoog en alles is er nieuw en perfect afgewerkt.”

De grote meerwaarde voor Ken aan de samenwerking met KMO Vastgoed is dat alles voor hem geregeld werd. "Zelf ben ik geen papierliefhebber. Het was dus heel fijn dat iemand met ervaring deze zaken voor mij kon doen.”

Stap voor stap groeien

Voor Ken Vervaeke gaan de zaken alvast goed. “Ik ben nog niet zo lang bezig, en toch zie ik Vergotuinen stap voor stap groeien. Het is niet mijn bedoeling om uiteindelijk met 20 man te werken, maar op termijn zou ik toch graag een 5-tal mensen in dienst hebben. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld op zoek naar een gemotiveerde extra werkkracht. Mocht binnen een 10-tal jaar één van mijn zonen mee in de zaak stappen, zou dat een droom zijn die uitkomt.”