Wim Verstraete en Annelies Docock kochten recent het gebouw langs de Graaf Van Landaststraat in Oudenaarde. Met zowel een kantoorruimte, magazijn als appartement was het zoeken naar een ondernemer bij wie het schoentje past. Voor Wim is het ideaal om er zijn chocolaterie en patisserie in onder te brengen. 

Wim Verstraete uit Etikhove maakt hoofdzakelijk patisserie en desserts voor feestzalen, horeca, andere bakkers en particulieren. Tot nu toe deed hij dit in bijberoep bij zijn werkgever, maar de grote afstand werd steeds moeilijker combineerbaar met het gezin en de goesting om echt zelfstandig te beginnen begon te kriebelen. Hij zocht en vond het pand in Eine (Oudenaarde) via KMO Vastgoed. 

Unieke combinatie

Bert Himpe en zijn vrouw kochten het gebouw 10 jaar geleden. “We waren op zoek naar een gebouw dat de unieke combinatie bood om er 2 verschillende professionele activiteiten onder te brengen alsook onze privéwoning van te maken. Op dat moment was ik namelijk mede-zaakvoerder van het IT-bedrijf Firmware en een zaak gespecialiseerd in cosmetisch auto-onderhoud genaamd Wax-it.”

“We hebben er 5 jaar genot van gehad, maar toen is het automobiel gedeelte uit zijn voegen gebarsten en werd het atelier te klein. We zijn toen verhuisd naar een groter gebouw”, vertelt Bert. “Begin dit jaar verhuisde ook het IT-bedrijf Firmware, naar een nieuwe locatie. Uiteindelijk besloten we om ook privé aan een eigen woonproject te beginnen en het gebouw te verkopen.”

Korte termijn contract

Bert Himpe leerde KMO Vastgoed kennen via mede-zaakvoerder Olivier Coppoy, die al langer klant is van hem. “We hebben altijd een goede relatie gehad en ik heb hem dus meteen gebeld toen het gebouw te koop kwam. Vervolgens werd ik doorverwezen naar Arne Barrezeele, die zich focust op de KMO-markt. Ook hij spreekt volledig mijn taal. Hij heeft een bepaald voorkomen en manier van communiceren, zonder opdringerig te zijn, die mij zeer goed ligt.”

Ook de manier waarop het contract bij KMO vastgoed werd opgesteld gaf Bert het nodige vertrouwen. “De klant is niet gebonden aan een langdurig contract. KMO Vastgoed zegt: geef ons de kans op korte termijn, je bent altijd vrij om er opnieuw uit te stappen. Dat zie je zelden bij andere vastgoedkantoren.”

Professioneel en vlot

Ook Wim Verstraete is lovend over gang van zaken bij KMO Vastgoed. “Arne was correct, stipt, beleefd en bezorgde ons snel alle informatie die we nodig hadden. Hij komt zeer professioneel en vlot over. We hebben al andere ervaringen gehad met vastgoedmakelaars”, zegt hij.

“Vanaf het begin gaf ik het vertrouwen aan Arne, hij voerde alle contact met potentiële overnemers”, vult Bert aan. “Het enige moment dat we elkaar zagen was aan de tafel om de deal te sluiten en ook daar was alles opnieuw goed voorbereid. Er vielen geen lijken uit de kast en het gesprek verliep vlot en eenvoudig.”

Eind januari van start

Op slechts een 4-tal maanden tijd vond Arne Barrezeele de ideale koper. “Dat is toch wel impressionant omdat het om een heel specifiek gebouw gaat waarvoor iemand moest gevonden worden waar het schoentje perfect past.”

Het appartement en de kantoorruimte gaan we verhuren”, zegt Wim. “Het atelier is ideaal voor mijn professionele activiteiten. Mits een paar kleine aanpassingen kunnen we eind januari starten in het nieuwe gebouw. We kijken er alvast heel erg naar uit!”