Met DVO Photographic maakte Dirk Van Overwalle van een hobby zijn beroep. Als bedrijfsfotograaf krijgt hij al 30 jaar de meest uiteenlopende zaken voor zijn lens. Zo’n 5 jaar geleden startte hij zijn zoektocht naar de perfecte locatie om zijn fotostudio in onder te brengen. Dankzij KMO Vastgoed vond hij het ideale pand in een gloednieuwe KMO-unit te Wielsbeke.

30 jaar geleden begon Dirk Van Overwalle met DVO Photographic. Oorspronkelijk voornamelijk voor particulieren, maar later evolueerde dit meer en meer naar bedrijfsfotografie. “Ik focus eigenlijk op drie pijlers. Ten eerste architectuur, waarbij ik zowel gebouwen als interieurs fotografeer. Daarnaast doe ik ook commerciële opdrachten zoals product en lifestyle fotografie, met of zonder modellen. Ten slotte zijn er ook de industriële opdrachten zoals bedrijfsreportages en portretten van medewerkers en directie.”

Het ideale pand

Dirk zocht inmiddels al zo’n 5 jaar naar een pand om zowel zijn fotostudio als presentatieruimte in onder te brengen. “Aangezien ik zelf van Waregem afkomstig ben, focuste ik altijd op deze streek, maar het is hier een heel stuk duurder”, zegt Dirk. “Via een advertentie kwam ik in contact met KMO vastgoed. Zij namen me mee naar de opendeurdagen van Wielexco in Wielsbeke, waar de bouw van 24 KMO-units bijna afgerond was. Ik heb toen besloten om niet langer te twijfelen, maar ervoor te gaan.”

Uitstekende en transparante service

Dat Dirk zo snel besliste, is mede te danken aan de uitstekende service van Arne Barrezeele van KMO Vastgoed. “Hij heeft mij zeer goed geholpen. Ik kon hem zo goed als altijd bereiken voor de kleinste vragen. De communicatie was bovendien zeer transparant. Zo kreeg ik snel de beschrijvingen van het gebouw en de plannen en hebben we samen de loods bezocht.”

“Persoonlijk denk ik dat je door met een organisatie als KMO Vastgoed samen te werken minder addertjes onder het gras kan tegenkomen “, vervolgt Dirk. “Zij kunnen zich geen fouten veroorloven en informeren zich dus goed alvorens tot verkoop over te gaan. Hun uitgebreide ervaring is zeker en vast een meerwaarde.”

Grote opening

Op dit moment wordt de loods van 213m2 nog volop verbouwd tot fotostudio met ontvangst en presentatieruimte vooraan. Tegen de zomer wil Dirk operationeel zijn. Hij plant dan ook een grote opening in september. “Dan nodig ik Arne nog wel eens uit om hem te bedanken voor het harde werk”, knipoogt Dirk.