Sinds 14 februari kan je in hartje Gent je vrienden uitdagen voor een levensechte race op het circuit. Aan de hand van 15 virtual reality race simulatoren biedt Chronos Racing als eerste in Vlaanderen deze unieke ervaring aan. “Voor ons was ligging cruciaal. Met een huurpand op slechts 100 meter van de Korenmarkt kon KMO Vastgoed perfect aan deze eis voldoen.”

“Anderhalf jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met virtual reality”, vertelt zaakvoerder David Vagenende (25). “Ik vond dat zo leuk dat ik ben gaan kijken wat er bestond op de markt. Zo kwam ik uit op het concept van virtual reality race simulatoren. Dit bestond al in Glasgow (Schotland) en ben ik samen met mijn vader gaan uittesten. Ik dacht: wij kunnen dat ook en beter.”

Samen met Guillame Bovyn, die de nodige technische knowhow levert, bouwde David 15 race simulatoren. “Als je in zo’n stoel gaat zitten, lijkt het alsof je zelf op het circuit rijdt. Alles wat er in het spel gebeurt, voel je ook fysiek door bewegingen van de stoel. Het geeft een heel leuke ervaring. Zeker in groep, want dan kan je tegen elkaar racen.”

Handelspand op wandelafstand van de Korenmarkt

Natuurlijk hadden David en Guillaume ook een pand nodig voor hun entertainmentzaak. Na even zoeken op het internet kwamen ze in maart vorig jaar in contact met KMO Vastgoed. Zo vonden ze het handelspand in de Sint-Niklaasstraat te Gent, vlakbij de tramhalte en op wandelafstand van de Korenmarkt. 

“De ligging was echt ideaal. Bovendien konden we er meteen intrekken”, geeft David mee. “Arne Barrezeele van KMO Vastgoed was zeer goed op de hoogte van het pand. Hij fungeerde als centraal aanspreekpunt en stond altijd klaar om vragen te beantwoorden, wat zeker een pluspunt was. Naar onze mening is KMO Vastgoed zeker een makelaar die we zouden aanraden aan collega-ondernemers.”

Uniek in België

Op 14 februari opende Chronos Racing zijn deuren. Inmiddels kwamen de eerste snelheidsduivels al over de vloer. “Er moet nog veel reclame gemaakt worden om meer bekendheid te krijgen, maar we merken nu al dat mensen terugkeren”, zegt David. “We zijn uniek in België en de enigen die op zo’n grote schaal een race simulatie met beweging en virtual reality aanbieden. Indien deze eerste vestiging een succes wordt, sluiten we een twee locatie zeker niet uit. Wie weet werken we dan wel opnieuw met KMO Vastgoed samen.”