Exclusieve en statige herenwoning "Huis Muyle" in het centrum van Pittem

Tieltstraat 32, 8740 Pittem

 • Type:
  Handelspand
 • Transactie:
  Te koop
 • Referentie:
  AB110C
 • Prijs:
  € 640.000

Deze neoclassicistische herenwoning, beter gekend als "huis Muyle" is een onroerende parel te Pittem. Omheind met zijn ijzeren hekwerk, prachtige voortuin en klassevolle gevel is dit pand een blikvanger mét rijke geschiedenis. 
De fundamenten van het pand dateren van 1770 en werd door de tijd heen opgetrokken tot het statig gebouw van nu. Het pand heeft een eeuw dienst gedaan als brouwershuis tot ca 1970, de laatste en grondige renovaties dateren van 1990.
Het pand leent zich zowel tot een residentiële als commerciële toepassing. Een kantoorruimte, B&B, restaurant kan tot de mogelijkheden behoren. 

De indeling is als volgt; de inkomhal lost meteen de verwachtingen in en geeft toegang tot een eerste slaapkamer met eigen badkamer (ligbad, douche en lavabo) en tot de lichtrijke woonkamer. Die geeft uit op de voortuin als op de binnenkoer, is afgewerkt met ingemaakte kasten en een haardvuur.
De keuken beschikt over alle toestellen en er is plaats voor een ontbijthoek.
Langsheen de voutekamer, die ingericht is als bureau, komen we op de eerste verdieping waar plaats is voor vier slaapkamers en een badkamer. Alle kamers zijn ruim met hoge plafonds via de ramen aan de voor- en achterzijde is er ook hier veel lichtinval. De zolder tot slot bestrijkt de volledige oppervlakte van het eerste verdiep en kan dus voor verschillende toepassingen dienen.
In 1990 werd de garage met zolder gebouwd, waar er plaats is voor twee wagens.

EPC 454. Vergunning, Geen voorkooprecht, Geen verkavelingsvergunning, Geen rechterlijke of bestuurlijke herstelmaatregel opgelegd, Woongebied. Opgenomen in de inventaris van bouwkundig erfgoed.
Meer lezen over de historiek van het pand? Ontdek het hier.

Indien interesse of bezoek, contacteer KMO Vastgoed!

Documenten
Close popup

Gelieve uw gegevens op te geven om de documenten te downloaden.

Ik geef KMO VASTGOED de toestemming om mijn gegevens verkregen via dit formulier te gebruiken en op te slaan. (GDPR)
Arne Barrezeele
M: +32 (0) 476 38 87 12
T: +32 (0) 9 233 06 00